Pon: bandenlabel zegt te weinig over winterband

Pon: bandenlabel zegt te weinig over winterband

Continental, in Nederland vertegenwoordigd door Pon, vindt dat het bandenlabel de consumenten niet in staat stelt belangrijke eigenschappen van winterbanden te beoordelen. Men maakte een filmpje om dat te verduidelijken.
De drie criteria rolweerstand, grip op nat wegdek en geluidsniveau zouden consumenten in staat moeten stellen een juiste keuze te maken bij aanschaf van een band. Maar belangrijke wintereigenschappen blijven volledig buiten schot, aldus de Continental Banden Groep (Pon). Het label zou consumenten niet in staat stellen specifieke wintereigenschappen zoals het remvermogen op besneeuwd, ijzig en nat wegdek te beoordelen. Ook zegt het label niets over cruciale zaken zoals het rijgedrag op besneeuwd, droog en nat wegdek. Zelfs de grip op sneeuw en aquaplaning blijven volledig buiten schot.
In de animatie van Continental wordt aan de hand van een vergelijking met een voetbalelftal uitgelegd dat individuele kwaliteiten weliswaar belangrijk zijn, maar dat een overall topscore alleen ‘door teamwork en zorgvuldig op elkaar afgestemde eigenschappen’ kan worden bereikt.
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.