Vaco wijst op gevaar stalen imitatiewielen

Vaco wijst op gevaar stalen imitatiewielen

De sector Wielen van Vaco wijst op het gevaar imitatiewielen, vooral afkomstig uit Azië. Dit laat de brancheorganisatie weten nadat er vorig jaar in Duitsland een ongeluk is gebeurd  met een stalen wiel van  inferieure kwaliteit.
De waarschuwing is gedaan nadat er afgelopen jaar partijen stalen wielen naar Europa zijn gekomen met inferieure kwaliteit. “Deze wielen worden gepresenteerd als een bekend merk”, aldus branchemanager Edwin Brinksma. “Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van een illegaal aangebracht homologatie- en artikelnummer. In de praktijk blijkt dat bijvoorbeeld het draagvermogen niet klopt.”
De partijen met stalen wielen zijn te herkennen, al kan dat lastig zijn. Zo is de afwerking van de lasnaden slecht, zijn de nummers niet goed aangebracht of is er ondeugdelijk staal gebruikt.
Het ongeluk in Duitsland vormde de aanleiding voor de waarschuwing: “In Nederland is het zo ver nog niet, maar het lijkt erop dat ook hier de wielen zullen worden verhandeld. Het is belangrijk om dat goed in de gaten te houden, want het bedrijf waar het wiel is gemonteerd, is aansprakelijk. Dat kan leiden tot schadeclaims.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.