75.000 consumenten raadplegen bandencalculator

75.000 consumenten raadplegen bandencalculator

Sinds de introductie begin september hebben ruim 75.000 consumenten al gebruik gemaakt van de calculator die de brandstofbesparing door groene banden berekent. Dit laat rubberfabrikant Lanxess weten.
De calculator, een initiatief van Lanxess, laat automobilisten zien hoeveel geld ze kunnen besparen door over te schakelen op groene banden. Ook berekent de calculator hoeveel kg minder CO2 de auto per jaar uitstoot door groene banden. De software is gebaseerd op het EU Bandenlabel.
De calculator is verkrijgbaar als gratis app in de appstore en als mobiele en webversie via de website van Lanxess. De software van de calculatie is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Munchen en is getest en gecertificeerd door TÜV Rheinland.
Volgens Lanxess geeft de app aan dat een groene band met een B-label voor brandstofefficiency bij een brandstofprijs van 1,60 euro per liter, een jaarkilometrage van 15.000 km en een brandstofverbruik van zeven liter per 100 km 135 euro bespaart in vergelijking tot een F-band. “Met andere woorden, de extra investering van 20 tot 50 euro per groene band betaalt zich terug in twee jaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.