EU Bandenlabel vandaag van start

EU Bandenlabel vandaag van start

Het Europese bandenlabel is vanaf vandaag verplicht voor banden die zijn geproduceerd na 1 juli 2012. Bandenhandelaren zijn nu verplicht het EU-bandenlabel te communiceren naar hun klanten.
Het EU Bandenlabel werd op dinsdag 4 september officieel gelanceerd door Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu. Deze lancering vormde het startsein van een campagne van Vaco, RAI en Bovag.
De controle op de naleving van het bandenlabel zal worden uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De handhaving zal zogenaamd risico gestuurd plaatsvinden, aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu. “Als de naleving onvoldoende blijkt, zal er eerst gezamenlijk worden gekeken wat het probleem is en hoe dit kan worden opgelost. Pas later zullen er eventueel sancties volgen.”
Het EU Bandenlabel geeft informatie over rolweerstand, grip op nat wegdek en de externe geluidsproductie. De waardes die een band op deze drie criteria scoort, moeten op alle in de verkoopruimte zichtbare banden te zien zijn met een sticker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.