Delticom komt met aanvulling op EU Bandenlabel

Delticom komt met aanvulling op EU Bandenlabel

Online bandenverkoper Delticom heeft de Delticom Efficiency Class Index (DEX) ontwikkeld. Deze helpt automobilisten bij de aankoop van nieuwe banden. Bandenkopers kunnen via de DEX zien welke gelabelde band het beste bij hun wensen aansluit.
De DEX is ontwikkeld op basis van onderzoek onder ruim 40.000 klanten in 15 landen. Delticom vroeg hen een oordeel te geven over de criteria in het EU bandenlabel (rolweerstand, grip op nat wegdek en afrolgeluid). Hieruit bleek dat zij niet alledrie de criteria even belangrijk vinden. Ruim 50 procent vond grip op nat wegdek het belangrijkst, gevolgd door rolweerstand (ruim 25 procent) en afrolgeluid als derde. Deze resultaten zijn gebruikt bij het ontwikkelen van de DEX index.
“We vinden het EU bandenlabel een handig instrument die kopers relevante informatie geeft”, aldus Delticom’s CEO Rainer Binder. “Maar wij willen de kopers juist actieve ondersteuning bieden om de criteria in het bandenlabel te kunnen beoordelen. Daarom bieden onze online shops klanten aanvullende ondersteuning in de vorm van de DEX Index. Dit geeft hen de mogelijkheid om elke type band te vergelijken op basis van de DEX index en het bandenlabel.
De DEX Index beoordeelt banden via een sterrensysteem. Ook is er een DEX zoekfunctie.
http://www.delti.com
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.