70 procent automobilisten weten niet van bandenabel

70 procent automobilisten weten niet van bandenabel

Meer dan 70 procent van de automobilisten zijn niet op de hoogte van de komst van de wetgeving rond het bandenlabel en de voordelen die daaruit voort komen voor het brandstofverbruik. Dit zegt rubberfabrikant Lanxess op basis van uitgevoerd onderzoek in Groot-Brittannie.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.000 automobilisten. Hieruit bleek dat het merendeel de effecten van het label onderschat. Meer dan de helft hecht nog steeds de meeste aandacht op de directe kosten bij het kopen van de banden. Slechts minder dan 20 procent denkt aan brandstofconsumptie en de langetermijn kosten.
In Groot-Brittannie worden jaarlijks 42 miljoen banden verkocht. Klanten vertrouwen daarbij nog steeds op advies voor de beste en de goedkoopste banden. 85 procent zijn niet op de hoogte van brandstofefficiente banden. Meer dan 60 procent denkt dat het omschakelen naar groenere banden voordeel zal opleveren. 77 procent van de automobilisten onderschat het belang van brandstofbesparing door de keuze van de banden.
Dergelijk onderzoek heeft volgens Lanxess wel zin. Want na het bekend maken van de resultaten zei 65 procent van de onderzochte automobilisten dat ze zich door het bandenlabal laten informeren over aankoop van banden. Slechts 7 procent zei dat ze nog steeds niet overwegen overschakelen naar groene banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.