Testfaciliteiten Europa zijn volgeboekt voor bandenlabel

Testfaciliteiten Europa zijn volgeboekt voor bandenlabel

Op dit moment zijn alle testfaciliteiten in Europa volgeboekt voor het testen van banden volgens de normen van het bandenlabel. Dit zei Vaco-secretaris Ruud Spuijbroek tijdens de officiele lancering van het bandenlabel bij Vaco in Leiden.
Nu het bandenlabel officieel is geïntroduceerd op 4 september zijn de bandenfabrikanten druk met het testen van de banden voor de classificering volgens het bandenlabel. De verordening waarin de regels hiervoor zijn opgenomen, schrijft voor dat alle banden op individueel niveau worden getest. “Dat verklaart ook de drukte bij de testfaciliteiten”, aldus Spuijbroek.
Volgens de Vaco-secretaris is dit proces intensiever dan bij het testen van banden voor een typegoedkeuring: “Het testen van banden voor een typegoedkeuring is minder intensief. Daar is het voldoende om van een hele bandenfamilie het zwarte schaap te testen, ofwel de band die naar verwachting het slechtst zal presteren. Als deze voldoet, dan voldoet de hele familie.”
Over enige tijd zal worden bekeken of de bandenlabels hun doel daadwerkelijk helemaal hebben bereikt. “Eind 2015 zal er een evaluatie plaatsvinden. Ook is nu al in de verordening opgenomen dat de grenswaarden over een aantal jaren verder zullen worden aangescherpt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.