Kwik-Fit: Bandenlabel zorgt voor verschuiving marktaandelen bandenmerken

Kwik-Fit: Bandenlabel zorgt voor verschuiving marktaandelen bandenmerken

Kwik-Fit verwacht dat het verplichte nieuwe Europese bandenlabel gaat zorgen voor prijsstijgingen en een verschuiving in marktaandelen van bandenmerken. De bandenmonitor van Kwik-Fit laat nu zien dat in de top drie de merken Michelin (18%), Continental (13%) en Vredestein (8%) staan. “Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.”
Volgens Kwik-Fit gaat het bandenlabel zorgen voor hogere kwaliteit en hogere prijzen. “De banden met het beste label zullen in prijs stijgen. Dit komt door de extra investeringen in kwaliteit, doordat de bandenfabrikanten zelf verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de testen en doordat de vraag naar banden met een goed label zal zorgen voor schaarste en dus een hogere prijs. De banden die uiteindelijk niet kunnen voldoen aan de minimale eisen zullen verdwijnen van de Europese markt.”
Uit onderzoek van Kwik-Fit blijkt dat er 93 verschillende bandenmerken in Nederland zijn. “Dat zullen er minder worden.”
Kwik-Fit heeft aangegeven de bandenlabels te gaan voeren zodra deze beschikbaar zijn gesteld door de fabrikanten. Ook via kwik-fit.nl worden de labels dan getoond, zodat ook de online oriënterende automobilist de banden kan vergelijken op deze criteria.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. afhaal chinees

    Het schijnt dat die banden door de producent zelf worden getest, dat vind ik nou weer dubieus. Klinkt voor mij hetzelfde als het zelf scannen van mijn winkelwagen bij de Albert Heijn. Dit houdt de Chinese banden niet buiten de deur hoor. Die gaan ook een A tje krijgen net zo makkelijk als destijds de S van Silent is ingevoerd (achter het E nummer) heeft ook elke band, waar trouwens niemand meer over rept. Zelfs de website http://www.destilleband.nl is in rook op gegaan. Officieel overgedragen aan IVDM. Er staat nu toch ook al jaren op de banden: ( Traction A Temperature A ) wel leuk bij de bandenboer kan ik nog langer gaan zitten dubben over welke band ik nou eindelijk eens zal nemen. ik ga dus wat extra aandelen van Douwe Egberts kopen want die doet straks de beste zaken.
    Ps goede site deze Bandenportaal, ga zo door!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.